Annons

Körde på kvinna – gripen för grov misshandel

Brott • Publicerad 4 juni 2021
Polis, räddningstjänst och ambulans på plats efter en påkörning vid en parkeringsplats i Malmö på fredagseftermiddagen.
Polis, räddningstjänst och ambulans på plats efter en påkörning vid en parkeringsplats i Malmö på fredagseftermiddagen.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern har gripits för grov misshandel misstänkt för att medvetet ha kört på en jämnårig kvinna med sin trehjuliga motorcykel, enligt polisen.

Händelsen inträffade på en parkeringsplats i Västra hamnen i Malmö vid kvart i två-tiden på fredagseftermiddagen.

Annons

– Kvinnan är förd till sjukhus med ambulans. Vi har pratat med henne kort innan hon åkte i väg. Mannen är gripen och ska förhöras senare under dagen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Polisen vill inte gå in på varför ärendet inte utreds som en olyckshändelse, men uppger att mannen och kvinnan är bekanta med varandra.

Strax före påkörningen hade mannen backat in trehjulingen i en bil på parkeringsplatsen.

– Det är möjligt att han körde in i kvinnan i affekt eftersom han blev arg efter påkörningen, men det är någonting som utredningen får visa, säger Lundqvist.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons