Annons

Kvinna fick rätt mot nätbutik i jacktvist

Ekonomi • Publicerad 1 maj 2021
En kvinna i Nyköping får rätt av Allmänna reklamationsnämnden efter att ha nekats fullständig återbetalning av en jacka hon köpt på nätet. Arkivbild.
En kvinna i Nyköping får rätt av Allmänna reklamationsnämnden efter att ha nekats fullständig återbetalning av en jacka hon köpt på nätet. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

En kvinna i Nyköping får rätt av Allmänna reklamationsnämnden (ARN) efter att ha nekats fullständig återbetalning av en jacka hon köpt på nätet, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Kunden beställde jackan förra sommaren, men skickade tillbaka den eftersom den var för stor. När jackan kom tillbaka luktade den kraftigt av parfym, enligt säljaren som uppger att lukten satt kvar efter två månaders vädring.

Annons

Företaget gav kunden två alternativ. Antingen kunde hon betala 80 procent av priset och få returen godkänd, eller så kunde hon få tillbaka jackan mot fullt pris.

Kvinnan accepterade inget av alternativen utan vände sig i stället till ARN, som nu ger henne rätt. Eftersom köpet gjordes via internet föreskriver distansavtalslagen att kunden har rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar, även om varan skadats.

Dock kan företaget göra avdrag om värdet på produkten minskat. I fallet med jackan anser nämnden att butiken inte har kunnat bevisa att jackan luktade då den returnerades. Således hade företaget inte rätt att begära avdrag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons