Annons

Kvinnan släppt – beslutet överklagas

Den kvinna som suttit anhållen misstänkt för anstiftan till försök till mord på Kungsholmen i Stockholm släpptes på måndagen. Åklagaren har nu överklagat tingsrättens beslut till hovrätten.
Brott • Publicerad 9 september 2019
Häktningsförhandlingen i Stockholms tingsrätt genomfördes under stort pressuppbåd.Foto: Claudio Bresciani/TT

Tingsrätten tyckte inte att bevisningen var tillräcklig och valde att försätta kvinnan på fri fot.

– Jag tycker att det är ett korrekt beslut. Det är välgrundat och jag tycker inte att man ska häkta på de omständigheterna, säger kvinnans advokat Ola Salomonsson till TT, men tillägger:

Annons

– Min klient är lättad, men det är ju inte färdigt än. Hon är ju inte avskriven, säger han.

Efter beskedet från Stockholms tingsrätt valde åklagaren att överklaga beslutet till hovrätten.

– Jag är något förvånad. Jag tycker att tingsrättens beslut känns rätt. Mot den bakgrunden är det tveksamt att överklaga, säger Ola Salomonsson.

En man i 50-årsåldern sköts på Kungsholmen i Stockholm på fredagsmorgonen. Den skjutne mannen är verksam advokat, men det är inte känt om skjutningen har något med hans yrkesutövning att göra. Polisen har hanterat skjutningen som en isolerad händelse. Hans tillstånd uppges vara stabilt.

TT har sökt åklagaren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons