Annons

Kvinna åtalas för mordförsök i Malmö

Brott • Publicerad 11 juni 2021
En kvinna åtalas för att ha försökt putta ner en man i en kanal i Malmö. Arkivbild.
En kvinna åtalas för att ha försökt putta ner en man i en kanal i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 23-årig kvinna åtalas för att ha utsatt en rullstolsburen man för mordförsök genom att försöka få honom att falla ner i en kanal i Malmö.

Mannen, som inte är simkunnig, blev först slagen upprepade gånger. Därefter ska kvinnan enligt åtalet ha tagit tag i den bakre delen av rullstolen och vält den framåt så att han föll ur rullstolen. När han sedan låg på kajkanten ska kvinnan ha försökt putta ner honom i vattnet, men ett vittne ingrep.

Kvinnan åtalas för mordförsök alternativt grov misshandel. Därutöver åtalas hon även för att ha misshandlat två kvinnor på ett torg i Halmstad, liksom för att ha misshandlat en person ombord på en buss i Halland. Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott och stöld. Åklagaren anser att hon ska utvisas från Sverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons