Annons

Kushner möter EU-topp i Bryssel

EU • Publicerad 4 juni 2019
Prins Andrew (mitten) visar runt USA:s presidentrådgivare Jared Kushner och hustrun Ivanka Trump under det pågående amerikanska statsbesöket i London.
Prins Andrew (mitten) visar runt USA:s presidentrådgivare Jared Kushner och hustrun Ivanka Trump under det pågående amerikanska statsbesöket i London.Foto: Tolga Akmen/AP/TT

Medan president Donald Trump träffar Storbritanniens premiärminister Theresa May i London passar hans främste rådgivare – och tillika svärson – Jared Kushner på att besöka Bryssel.

Ett möte mellan Kushner och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker är inplanerat till tisdagseftermiddagen, meddelar EU-kommissionen.

Annons

– De kommer att diskutera läget i Mellanöstern och andra geopolitiska frågor, säger taleskvinnan Mina Andreeva på kommissionens lunchbriefing i Bryssel.

Kushner är gift med Trumps dotter Ivanka och har den senaste tiden arbetat med en fredsplan för Israel och Palestina. Mötet i Bryssel har tillkommit på USA:s begäran.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons