Annons

Kursras för Ajax efter Champions League-sorti

Fotboll • Publicerad 9 maj 2019
Ajax-spelaren Hakim Ziyech gömmer ansiktet efter förlusten mot Tottenham.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Tottenhams mål på tilläggstid blev inte bara dyrköpt för Ajax utan även för klubbens aktieägare. Dagen efter handlas aktien nästan 20 procent ned efter målet som betydde att Amsterdamklubben missar Champions League-finalen där i stället Tottenham ställs mot Liverpool.

Framgångssagan i Champions League med segrar över såväl Real Madrid som Juventus har gjort att Ajax-aktien klättrat rejält och nådde en högstanotering inför returmötet mot Tottenham då de allra flesta räknat med avancemang för Ajax.

Annons

En finalplats hade garanterat klubben motsvarande 150 miljoner kronor från Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, med möjlighet till ytterligare 40 miljoner vid vinst.

Lite tröst för aktieägarna är dock att trots dagens nedgång har man sett en kursökning sedan årsskiftet med omkring 30 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons