Annons

Kungsbacka inför tiggeriförbud

Politik • Publicerad 4 februari 2020
Fullmäktige i Kungsbacka kommun röstade på tisdagskvällen ja till att införa tiggeriförbud. Arkivbild.
Fullmäktige i Kungsbacka kommun röstade på tisdagskvällen ja till att införa tiggeriförbud. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Kungsbacka kommun blir den senaste i landet att förbjuda tiggeri. Kommunfullmäktige har röstat ja till ett förbud som gäller i vissa utpekade områden, där det finns butiker.

Beslutet antogs med röstsiffrorna 33–26. Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och det lokala partiet Kungsbackaborna röstade ja till förbudet, rapporterar Göteborgs-Posten.

Annons

Oppositionen anser inte att ett tiggeriförbud behövs.

– Om de utrustar sig med musikinstrument så kan de ju fortfarande samla in pengar. Ett munspel räcker, säger Fredrik Hansson (C) till tidningen.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har tidigare anfört att tiggeri inte är ett sätt att försörja sig på, och att tiggandet kan föra med sig andra problem.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons