Annons

Kungen uttrycker deltagande efter tågolyckan

Grekland • Publicerad 1 mars 2023
Kungen har skickat ett kondoleanstelegram till den grekiska presidenten Katerina Sakellaropoulou. Arkivbild.
Kungen har skickat ett kondoleanstelegram till den grekiska presidenten Katerina Sakellaropoulou. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Sveriges kung Carl Gustaf har uttryckt sitt deltagande efter den dödliga tågolyckan i Grekland, i ett kondoleanstelegram till den grekiska presidenten Katerina Sakellaropoulou.

"Drottningen och jag vill uttrycka våra djupaste kondoleanser över den tragiska förlusten av liv efter tågkollisionen nära Larissa", skriver kungen.

Annons

Han tillägger att paret vill framföra sin varmaste medkänsla till offrens familjer och till det grekiska folket.

"Våra tankar är också med de skadade och vi önskar dem en fullständig återhämtning."

Olyckan inträffade strax innan midnatt mot onsdagen, då ett persontåg kolliderade med ett godståg i närheten av staden Larissa i Grekland. Flera tågvagnar spårade ur och minst tre av dem fattade eld. Hittills har minst 36 personer bekräftats döda och över 80 personer skadats.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons