Annons

Kubansk oljebrand sprider sig

Kuba • Publicerad 8 augusti 2022
Röken från branden innehåller bland annat svaveldioxid och kolmonoxid.Foto: Ramon Espinosa/AP/TT

Den brand som sedan i fredags härjar på en oljedepå på Kuba har spridit sig – nu brinner tre oljetankar.

Branden startade när blixten slog ned i en oljecistern. Elden har orsakat flera explosioner, och trots att man försökt kyla de resterande tankarna för att hämma spridningen har tre av depåns åtta tankar börjat brinna.

Annons

En person har dött i samband med branden. Minst 125 personer har skadats, varav fem allvarligt, och tiotals brandmän saknas. Specialteam från Mexiko och Venezuela hjälper nu till med att försöka släcka branden.

Röken innehåller svaveldioxid, kolmonoxid och andra giftiga ämnen. Nästan 5 000 personer har evakuerats på grund av branden.

Kubas biträdande utrikesminister Carlos Fernández de Cossío har uppgett att USA:s regering erbjudit att bidra med teknisk hjälp. Enligt president Miguel Díaz-Canel har även Ryssland, Nicaragua, Argentina och Chile erbjudit hjälp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons