Annons

Krisstöd erbjuds efter dödsskjutningen

Brott • Publicerad 28 september 2023
Polisen söker av området med hund efter att en man skjutits till döds vid Mälarhöjdens idrottsplats på onsdagskvällen.
Polisen söker av området med hund efter att en man skjutits till döds vid Mälarhöjdens idrottsplats på onsdagskvällen.Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter dödsskjutningen vid Mälarhöjdens IP i södra Stockholm, mitt under träningar och matcher, ordnar Hägersten-Älvsjö stadsdel krisstöd och trygghetsskapande åtgärder. Detta görs i samverkan med polisen, Svenska kyrkan, Röda korset och skolor i området, skriver stadsdelen i ett Facebookinlägg.

Mötesplats Fruängen hålls öppen fram till klockan 21 på torsdagen och därefter resten av veckan efter behov. Där kommer stadsdelsförvaltningens krisstödjare att finnas tillgängliga.

Annons

Två kyrkor, Vårfrukyrkan i Fruängen och Brännkyrka kyrka i Älvsjö hålls öppna dagligen mellan klockan 9 och 16.

Det var strax före kl 19 på onsdagen som polisen nåddes av larm om skottlossning vid idrottsplatsen. Många barn och unga befann sig på platsen där det pågick träning för flera barn- och ungdomslag, rapporterar flera medier. När polis och ambulans kom dit hittades den skjutne mannen, som enligt polisen var i övre tonåren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons