Annons

Kring 30 migranter saknas efter räddningsförsök

Libyen/Italien • Publicerad 12 mars 2023
Omkring 30 migranter saknas i samband med ett räddningsförsök av en båt utanför Libyens kust. Arkivbild.
Omkring 30 migranter saknas i samband med ett räddningsförsök av en båt utanför Libyens kust. Arkivbild.Foto: Pau de la Calle/AP/TT

Omkring 30 människor saknas i samband med ett räddningsförsök av en migrantbåt utanför Libyens kust, meddelar den italienska kustbevakningen på söndagen.

Det var när ett närliggande fraktfartyg försökte undsätta människorna ombord som båten kapsejsade.

Annons

"Under räddningsoperationerna av fraktfartyget kantrade båten under överföringen av migranterna: 17 personer räddades och bärgades av fartyget medan cirka 30 migranter saknas", meddelar kustbevakningen i ett uttalande.

Det var frivilliggruppen Alarm Phone – som hjälper till att sammanföra räddningsarbetare med migranter i nöd till havs– som i helgen slog larm om att en båt med 47 personer ombord drivit omkring cirka 160 kilometer utanför libyska kusten.

Sökandet efter de saknade pågår fortfarande, enligt den italienska kustbevakningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons