Annons

Kriminella gäng spanar på polisen med drönare

Brott • Publicerad 7 maj 2019
Kriminella gäng följer polisen från luften med hjälp av drönare. Det avslöjar SVT-programmet Josefsson. Arkivbild.
Kriminella gäng följer polisen från luften med hjälp av drönare. Det avslöjar SVT-programmet Josefsson. Arkivbild.Foto: Henrik Holmberg / TT

Kriminella gäng följer polisen från luften med hjälp av drönare. Det avslöjar SVT-programmet Josefsson, skriver .

En polis berättar i programmet hur han och flera av hans kollegor känner sig spanade på av kriminellas dönare med kameror. Det har inträffat vid flera tillfällen när de jobbat i de nordöstra stadsdelarna i Göteborg.

Annons

– Det är alldeles uppenbart att det är oss de spanar på. Man ser ju de här drönarna uppe i luften och de flyger i stora cirklar som blir mindre och mindre tills de hittat oss. Flera av mina kollegor har observerat att de blivit följda av drönare när de åkt bil, suttit på motorcykel och även till fots, säger en polis till SVT Väst.

Polisen har belägg för att det handlar om kriminella gäng.

– Vid ett tillfälle tog batteriet slut och drönaren kraschade i backen inte så långt ifrån oss. Snabbt var personer på motorcykel på plats för att hämta drönaren. Och när vi kom dit såg vi att det var kända kriminella från de här nätverken som hämtade upp den, berättar en polis i programmet.

Drönarna är de kriminella gängens metod att försöka hålla koll polisen och på så sätt undkomma upptäckt.

– Jag är helt övertygad om att de vill ha koll på oss för vi förstör ju deras verksamhet. De säljer ju narkotika, de hanterar vapen och de har externa och interna uppgörelser och de vill inte att vi ska närvara, säger polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons