Annons

Kriminalvårdare utreds för sekretessbrott

Brott • Publicerad 9 juli 2021
En kriminalvårdare på ett häkte i Västsverige utreds för sekretessbrott. Arkivbild.
En kriminalvårdare på ett häkte i Västsverige utreds för sekretessbrott. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

En kriminalvårdare på ett häkte i Västsverige utreds för sekretessbrott.

Vårdaren ska, enligt misstankarna, ha hjälpt fyra unga män häktade för grova narkotikabrott att hålla kontakt med varandra och yttervärlden inifrån häktet. Detta trots att de enligt beslut i rätten var häktade med fulla restriktioner.

Annons

– Jag kan bekräfta att vi inlett en utredning mot en medarbetare gällande sekretessbrott, säger Marina Lindblad, tillförordnad häktes- och anstaltschef i kriminalvårdens verksamhetsområde Vänersborg, till TTELA.

Kriminalvårdaren ska, enligt uppgifter till tidningen, ha hjälpt de häktade männen att ringa till personer utanför häktet och med att få ut brev från häktet. Han ska även ha sett till att personerna kunde få kontakt med varandra inne på häktet.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Det är centralt för vår verksamhet att vi håller oss till den sekretesslagstiftning som gäller, säger Marina Lindblad.

Den misstänkte kriminalvårdaren har sagt upp sig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons