Annons

Kräver över 700 000 för skidanläggningsstank

En man i Sandvikens kommun vill ha över 700 000 kronor i ersättning för att i flera år ha lidit av en fruktansvärd avloppsstank på sin tomt, skriver .
Miljö • Publicerad 9 november 2020
En man i Sandvikens kommun vill ha ersättning för att avloppet från en skidanläggning har orsakat en hemsk stank på hans tomt. Arkivbild.
En man i Sandvikens kommun vill ha ersättning för att avloppet från en skidanläggning har orsakat en hemsk stank på hans tomt. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Den dåliga lukten kommer från ett av kommunens pumphus som står på mannens tomt och som byggdes för att Kungsbergets skidanläggning skulle kunna expandera.

Under jul- och nyårshelger, då det varit full rulle i skidbackarna, har mannen inte kunnat vistas ute på tomten, säger han.

Annons

Mannen menar att kommunens bolag Sandviken Energi inte har gjort tillräckligt för att lösa problemen med stanken och kräver 717 763 kronor av kommunen i en överklagan till mark- och miljödomstolen i Östersund, en kraftig höjning av ersättningen på 19 000 kronor som han hittills har blivit erbjuden.

Sandvikens Energi medger att det har funnits brister i deras arbete.

– Dialogen med de boende där ute har varit under all kritik. Vi har skött det riktigt dåligt, här måste vi skärpa till oss och bli bättre på att ha kontakt med våra kunder, säger Thomas Nyberg, affärsområdeschef Vatten, till Gefle Dagblad.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons