Annons

Kräver hårdare straff i Lilla hjärtat-fallet

Brott • Publicerad 2 juni 2021
Åklagare Helene Gestrin på väg in i rättssalen under hovrättsförhandlingen mot den kvinna som åtalats för mord på sin treåriga dotter i Norrköping. Arkivbild.
Åklagare Helene Gestrin på väg in i rättssalen under hovrättsförhandlingen mot den kvinna som åtalats för mord på sin treåriga dotter i Norrköping. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

"Lilla hjärtats" mamma bör dömas för mord och få ett betydligt hårdare straff än de ett år och nio månaders fängelse som hon dömdes till i tingsrätten.

Det sade åklagaren Helene Gestrin under sin plädering vid hovrättsförhandlingen om det uppmärksammade fallet där en treårig flicka hittades död i sina föräldrars bostad i Norrköping, rapporterar lokala medier.

Annons

– Tingsrättens straff var lägre än om man orsakar någons död vid rattfylla. Det här är allvarligare. Barnets hela värld finns i den här lägenheten, sade Gestrin enligt Corren.

Gestrin vill även att mamman ska häktas om hon döms för allvarliga brott som mord, dråp, eller synnerligen grov misshandel. Frihetsberövandet ska då senast ske när domen meddelas, önskade åklagaren.

Flickan, som kallats "Lilla hjärtat", hittades död i januari 2020, tio månader efter det att hennes biologiska föräldrar återfått vårdnaden om henne. Flickan placerades hos fosterföräldrar redan som spädbarn.

Mamman dömdes för vållande till annans död av Norrköpings tingsrätt i augusti förra året.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons