Annons

Kraftigt lyft för hotell och restauranger

Ekonomi • Publicerad 11 augusti 2021
Konsumtionen är nu högre än före pandemin och särskilt stor är ökningen för hotell och restauranger, enligt Swedbank. Arkivbild.
Konsumtionen är nu högre än före pandemin och särskilt stor är ökningen för hotell och restauranger, enligt Swedbank. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Omsättningen för svenska hotell och restauranger har ökat kraftigt under sommaren och ligger nu klart över nivåerna före pandemin, enligt Swedbanks statistik över korttransaktioner.

"På sistone har vi sett en snabb återhämtning av konsumtionen. Hotell- och restaurangsektorn har haft den snabbaste förbättringen och omsättningen var i juli betydligt högre än under de senaste två somrarna", säger bankens prognoschef Andreas Wallström, enligt ett pressmeddelande.

Den totala konsumtionen var under förra veckan sju procent högre än i fjol och fem procent högre än sommaren före pandemin, enligt kortstatistiken. För hotell och restaurang var omsättningen 29 procent högre än motsvarande vecka 2020 och 24 procent högre än 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons