Annons

Kraftigt förbättrat resultat för Karolinska

Sjukvård • Publicerad 28 januari 2021
Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm gör kraftigt förbättrat resultat. Arkivbild.
Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm gör kraftigt förbättrat resultat. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Coronapandemin gör att Karolinska universitetssjukhuset i Stockholms län kan redovisa ett kraftigt förbättrat ekonomiskt resultat. Ett underskott på 1,9 miljarder kronor 2019 vändes under förra året till ett överskott på 73 miljoner kronor.

"Karolinska har vårdat cirka 7 500 covid-19 patienter och genomfört över 1,5 miljoner prover för covid-19, vilket är flest i landet. Samtidigt har vi genomfört 92 procent av det ordinarie vårduppdraget och därmed hållit nere vårdköer för andra patienter. Totalt innebär detta att Karolinska producerat 5,7 procent mer vård än vad Region Stockholm beställt", säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset i ett pressmeddelande.

Överskottet är det första på helårsbasis sedan 2016 och under de senaste tio åren har man bara noterat positivt resultat vid tre tillfällen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons