Annons

Kraftig tromb i Grums – en till sjukhus

Flygande båtar, blixtnedslag och bortblåsta tak – en plötsligt tromb har orsakat stor förödelse i Grums i Värmland.
Olycka • Publicerad 8 maj 2021
En friggebod totalförstördes efter att ha slitits upp av hårda vindar när ett kraftigt oväder drog in över Grums. En person har förts med ambulans till sjukhus.
En friggebod totalförstördes efter att ha slitits upp av hårda vindar när ett kraftigt oväder drog in över Grums. En person har förts med ambulans till sjukhus.Foto: Madelene Hårseth/TT

En person har förts med ambulans till sjukhus efter att ha skadats i det rejäla oväder som drog in över Grums på lördagseftermiddagen. Det är inte känt hur illa skadad personen är.

Ovädrets framfart gick inte obemärkt förbi. Mycket hårda vindar blandades med snö, hagel och åska. Flera blixtnedslag noterades.

Annons

– Det var någon form av tromb som drog fram och slet upp en friggebod och allt möjligt bråte som låg löst i området där den passerade, säger Svedlund.

Flera tak till privata fastigheter skadades också. Dessutom blåste en båt i väg. Den hittades senare i skogen.

– Det såg ut som en krigszon när den första styrkan kom till platsen.

Räddningstjänsten satte in akuta åtgärder på skadade fastigheter. Bland annat har presenningar monterats över tak för att undvika att det regnar in och därmed ger ytterligare skador.

Det finns inga uppgifter om vart ovädret tog vägen efter att ha passerat Grums.

– Jag gissar att tromben drog vidare åt nordväst. Men vi har inte fått fler påringningar, så det verkar som att den klingade av med tiden och att endast Grums drabbades, säger Anders Svedlund.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift i ingressen och i bildtexten om när tromben drog in över Grums.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons