Annons

Kostsam fortkörning för brittisk bilist

Storbritannien • Publicerad 10 september 2019
En brittisk bilist har lagt ned 30|000 pund för att få rätt gällande en fortkörningsbot. Arkivbild.
En brittisk bilist har lagt ned 30|000 pund för att få rätt gällande en fortkörningsbot. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Hur långt är man beredd att gå för att få rätt gällande fortkörningsböter? Väldigt långt i alla fall, enligt en brittisk bilist.

71-årige Richard Keedwell från Gloucestershire i västra England fastnade i en fartkontroll för tre år sedan. På en sträcka där fartgränsen var 30 engelska mil i timmen ska han ha kört 35 (motsvarande 56 km/tim) vilket resulterade i en bot på 100 pund, ungefär 1 200 kronor.

Annons

Där skulle historien i de flesta fall ha tagit slut – men inte för Richard Keedwell. Han valde i stället att överklaga, driva vidare till högre instans och till och med anlita experter för att få bevisat att fartkameran, enligt Keedwell, var manipulerad. Totalt uppges hela rättsprocessen ha kostat honom närmare 30 000 pund – utan framgång.

– Jag ångrar summan men jag är urless på systemet som kör över vanliga människor. Jag ville bara ha rättvisa, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons