Annons

Kostchefen säger upp sig efter läskbråket

Äldrevård • Publicerad 9 juni 2021
Nu väljer kostchefen för kommuns äldreboenden att lämna sin tjänst. Arkivbild.
Nu väljer kostchefen för kommuns äldreboenden att lämna sin tjänst. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB//TT

Beslutet att stoppa läsk till de som bodde på äldreboenden i Gislaved orsakade en storm. Nu väljer kostchefen för kommuns äldreboenden att lämna sin tjänst.

– Jättetråkigt, säger socialchef Malin Johansson till Värnamo Nyheter.

Annons

I april kom beskedet att läsken av hälsoskäl skulle försvinna som alternativ för de som bodde på kommunens äldreboende. Beslutet blev en riksnyhet och reaktionerna var många. En handlare skänkte läsk till de boende. Andra ansåg att kommunens beslut var ett angrepp på de äldres självbestämmanderätt.

Politikerna såg ett tag ut att svänga men när frågan till slut hamnade på socialnämndens bord valde den att låta de nya riktlinjerna ligga fast.

Nu väljer ändå kostchefen att avgå efter bara fem månader på sin post. För tidningen bekräftar hon att hon sagt upp sig, men vill i övrigt inte lämna några kommentarer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons