Annons
Karlskrona

Körde på man med fyrhjuling - döms för grov misshandel

En man blev påkörd av en fyrhjuling förra året för att sedan bli hotad till döden av föraren. Föraren, hemmahörande i Emmaboda, döms nu för grov misshandel och olaga hot till fängelse i tre månader.
Karlskrona • Publicerad 7 november 2019
Foto: Naina Helén Jåma/TT

En man i 40-årsåldern, hemmahörande i Emmaboda, döms för grov misshandel efter att ha kört på och dragit en man bakom sig med sin fyrhjuling i Karlskrona.

En man och en kvinna var ute och gick på Mariebergsvägen i november förra året. När de skulle korsa vägen körde en man på en fyrhjuling rakt mot dem så de var tvungna att slänga sig åt sidan. Mannen blev då arg och sprang efter fyrhjulingen som till sist vände och körde rakt på honom. Han blev då liggandes på magen och släpades efter fyrhjulingen över en gräsmatta innan den stannade.

Annons

Efter det ska den dömde, som körde fyrhjulingen, ha hotat med stryk och att han skulle döda dem om de inte stack. Han döms för grov misshandel och olaga hot.

Mannen döms även för olovlig körning och rattfylleri från tidigare händelser. Han döms till fängelse i tre månader, skyddstillsyn och ska beta 28 699 kronor i skadestånd till mannen han körde på samt 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons