Annons

Köpglada norrmän gav rekordpåsk vid gränsen

Ekonomi • Publicerad 1 maj 2019
Här var det fullt med köpglada norrmän i påskas. Arkivbild.
Här var det fullt med köpglada norrmän i påskas. Arkivbild.Foto: Jonas Dagson/TT

De tre största shoppingcentrumen längs gränsen mot Norge fick en riktigt glad påsk med besöks- och omsättningsrekord, rapporterar .

Charlottenbergs shoppingcenter noterade 157 046 besökare, vilket är en ökning med 11 procent jämfört med i fjol. Även Töcksfors shoppingcentrum betecknar påsken som en framgång.

Annons

– Besöksantalet visar att vi hade cirka 30 procents ökning i jämförelse med tidigare "all-time-high" 2014, säger Lars Erik Erøy, centrumchef vid Töcksfors.

Nordby shoppingcenter i Svinesund ökade sin omsättning med fem procent jämfört med förra året vilket tillskrivs i princip endast norska kunder.

– I påsk gissar jag att det är ungefär 95 procent av kunderna som är norrmän, svenskarna flyr fältet. Det är i huvudsak norrmän som kommer för att handla, antingen för att ta sig en trevlig resa eller för att fylla upp husvagnen eller sommarstugan, säger Ståle Løvheim, chef för Svinesunds shoppingcenter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons