GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Köpare vill inte ta emot spannmål från Ukraina

Ukraina • Publicerad 9 augusti 2022
Köparen vill inte ta emot fartyget Razoni som är lastat med majs. Arkivbild.
Köparen vill inte ta emot fartyget Razoni som är lastat med majs. Arkivbild.Foto: Khalil Hamra/AP/TT

Fartyget Razoni, som lämnade Ukraina för över en vecka sedan lastat med spannmål, har fortfarande inte nått sin slutdestination i Libanon. Det skulle ha anlöpt hamnen i Tripoli på söndag förmiddag.

Förseningen har gjort att köparen inte längre vill ta emot lasten, som består av 26 000 ton majs. Detta enligt ett uttalande från Ukrainas ambassad i Libanon, uppger CNN.

Fartyget Razoni lämnade hamnen i Odessa den 1 augusti och var det första fartyget som fick lämna Ukraina efter en överenskommelse mellan Ukraina och Ryssland.

Orsaken till förseningen är okänd. Razoni uppges nu ligga ankrat utanför Istanbuls kust i Turkiet under tiden som man söker en ny köpare.

Hittills har tolv fartyg fått tillstånd att transportera spannmål till eller från Ukraina.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.