Annons

Konstkritiker krossade konstverk med läsk

Kultur • Publicerad 10 februari 2020

En mexikansk konstkritiker råkade förstöra ett verk av konstnären Gabriel Rico på en konstmässa i Mexiko. Verket var värderat till ungefär 200 000 kronor, och bestod bland annat av en glasskiva, en sten och en fotboll.

Rico brukar placera objekt som människor har skapat i kontrast med föremål från naturen. Men det imponerade inte på kritikern Avelina Lésper, som ställde en läskburk på konstverket för att visa sin åsikt om det. Då splittrades konstverkets glasskiva.

Annons

"Det var som att verket hörde min kommentar och kände vad jag tyckte om det", sade hon senare i en kommentar till mexikanska medier.

Galleriet som visade Ricos konst kritiserar nu Léspers beteende som respektlöst och oproffsigt. Hon erbjöd sig senare att reparera verket.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons