Annons

Konjak från kranen verklighet i Indien

Indien • Publicerad 10 februari 2020
Flera personer i Indien fick alkohol direkt ur kranen. Arkivbild.
Flera personer i Indien fick alkohol direkt ur kranen. Arkivbild.Foto: Håkon Larsen Mosvold/NTB/TT

Människor boende i ett lägenhetshus i den indiska staden Thrissur fick en smärre chock efter att alkohol börjat flöda ur kranarna. I stället för vatten kom en illaluktande, brun blandning av öl, konjak och rom, rapporterar BBC.

Förundrade kontaktade folk i måndags myndigheterna – och det visade sig att myndigheterna själva var skyldiga till spriten i kranarna. 6 000 liter av beslagtagen alkohol hade hällts ut intill huset. Alkoholen sipprade sedan ned genom jorden till en brunn, samma brunn som förser de 18 lägenheterna med dricksvatten.

Annons

– När vi gick för att titta till tanken såg vi en oljeliknande hinna som flöt på ytan och en lukt som spreds från den, säger fastighetsägaren Joshy Malyiekkal till CNN.

Efter klagomål ska nu myndigheterna rätta till misstaget, men att pumpa brunnen ren tar troligtvis en månad. Boende får förlita sig på vattenleveranser.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons