Annons

Kondomrusning bland sexsugna amerikaner

USA • Publicerad 1 maj 2021
Kondomförsäljningen ökar i USA. Arkivbild.
Kondomförsäljningen ökar i USA. Arkivbild.Foto: Kathy Willens/AP/TT

Pandemitidernas stress och krav på avstånd har för många resulterat i mindre sex, enligt studier i bland annat USA. Det tycks även ha avspeglats i kondomförsäljningen i landet som minskade under 2020.

Men nu – när allt fler amerikaner vaccinerats och restriktioner börjat lättas – har kondomföretagen fått upp säljkurvan igen.

Annons

Försäljningen i USA ökade med 23,4 procent mellan den 22 mars och 18 april, jämfört med samma period i fjol, rapporterar CNN med hänvisning till siffror från marknadsundersökningsfirman IRI.

Flera amerikanska kondomtillverkare uppger att de ser en positiv utveckling för sina affärer i takt med att samhället öppnar upp.

– En efterlängtad uppgång väntas för varukategorin kondomer eftersom kondomer innebär njutning. 18–24-åringar längtar efter att återuppta sina sociala liv, sade kondomtillverkaren Church & Dwights marknadschef Britta Bomhard i januari, enligt CNN.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons