Annons

Kom för att mata fiskarna – eldade upp köket

Brott • Publicerad 5 juni 2023
Hyresvärden krävde att mannen skulle betala över 600|000 kronor efter att ha orsakat en brand i mammans lägenhet. Arkivbild.
Hyresvärden krävde att mannen skulle betala över 600|000 kronor efter att ha orsakat en brand i mammans lägenhet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den kommunala hyresvärden MKB i Malmö krävde en man på över 600 000 kronor efter att han råkade orsaka en brand i en lägenhet han skulle ta hand om, rapporterar Hem och Hyra.

Mannen skulle passa sin mammas lägenhet medan hon var bortrest. En kväll var han på plats för att mata akvariefiskarna. Han passade på att laga lite mat, men somnade ifrån spisen och vaknade när brandlarmet tjöt.

Annons

Köket blev totalförstört och lägenheten täckt av sot.

Hyresvärden ansåg att mannen varit vårdslös och krävde honom på ersättning i fyra år utan framgång. Hyresvärden stämde sedan mannen i tingsrätten på 633 000 kronor utan att han dök upp på förhandlingen.

Senare fastställde dock tingsrätten att mannen ska betala 100 000 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons