Annons

KO varnar för livsfarlig sovgunga

Konsument • Publicerad 12 juni 2019
Den återkallade sovgungan.
Den återkallade sovgungan.Foto: U.S. Consumer Roduct Safety Commission/AP/TT

Fisher-Price, tillverkaren av babyprodukter och leksaker, har tvingats återkalla sin sovgunga "Rock'n play sleeper" då ett 30-tal barn i USA har kvävts i den. Föräldrar har lämnat sina barn utan tillsyn i gungan och barnen har vänt sig om så att de hamnat med ansiktet mot tyget och kvävts.

Konsumentverket tror inte att produkten sålts på den svenska marknaden, men vet att det finns konsumenter som själva har importerat den via Amazon. Därför vill man nu varna föräldrar som köpt sovgungan och uppmana dem att sluta använda den. Även företaget Kids II har återkallat sin produkt "Rocking sleepers" av liknande design.

För att barns sovmiljö ska vara säker bör man undvik mjuka, fluffiga produkter. Små barn kan vända sig och få ansiktet emot materialet så att luftflödet minskar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons