Annons

Knivman döms för mord efter dåd i Göteborg

Brott • Publicerad 6 maj 2019
En 45-årig man till 15 års fängelse för mord av Göteborgs tingsrätt. Arkivbil.
En 45-årig man till 15 års fängelse för mord av Göteborgs tingsrätt. Arkivbil.Foto: Christine Olsson/TT

Först höggs en ung man ner på öppen gata, sedan knivhotades en spårvagnsförare och till sist en kund inne i en butik. Nu döms en 45-årig man till 15 års fängelse för mord av Göteborgs tingsrätt, skriver .

"Genom sitt upprepade agerande mot en helt försvarslös yngling var den misstänkte helt likgiltig inför konsekvenserna", skriver rätten och dömer för mord enligt de så kallade likgiltighetsuppsåtet.

Annons

Det var i början av oktober som en 21-årig man attackerades i närheten av köpcentret Nordstan i centrala Göteborg. Han fick svåra knivskador och avled efter en vecka på sjukhus. De två männen kände inte varandra. Domstolen säger att mannen var så påverkad av alkohol och narkotika att han blev aggressiv mot människor han mötte.

Den 45-årige gärningsmannen ska efter knivdådet ha åkt spårvagn en hållplats och hotat föraren, innan han med kniven i handen sprang in i köpcentret och hotade en person i en av butikerna. Strax därefter kunde han gripas av polisen. Han är tidigare dömd för ett stort antal vålds- och narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons