Annons

Knivhögg vännen i bröstet – döms igen

Brott • Publicerad 6 oktober 2022
Mannen som var villkorligt frigiven döms nu för mordförsök. Arkivbild.
Mannen som var villkorligt frigiven döms nu för mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern döms till åtta års fängelse efter att ha knivhuggit en man i bröstet när de grillade tillsammans, rapporterar Norrköpings tidningar. Offret skadades allvarligt och behövde opereras akut. Under operationen fick mannen hjärtstillestånd som varade i mellan fyra och fem minuter.

De båda vännerna ska ha blivit osams, varpå den dömde hämtat en kniv från köket och sedan attackerat, uppger offret i polisförhör. Denna beskrivning stöds även av ett vittne som var på platsen. 45-åringen menar däremot att han plockat upp kniven för att visa att han var arg och för att försvara sig.

Mannen blev i februari villkorligt frigiven efter att ha dömts för sexuellt övergrepp och våld mot tjänsteman. Nu döms han till åtta års fängelse för mordförsök av tingsrätten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons