Annons

Knivdödade man – döms till sex års fångelse

Brott • Publicerad 6 juli 2020
Två män döms av Göteborgs tingsrätt till sex års fängelse vardera för grovt vållande till annans död och grovt misshandel. Arkivbild.
Två män döms av Göteborgs tingsrätt till sex års fängelse vardera för grovt vållande till annans död och grovt misshandel. Arkivbild.Foto: Naina Hel n Jåma/TT

Två män döms av Göteborgs tingsrätt till sex års fängelse vardera för grovt vållande till annans död och grov misshandel.

Enligt åtalet har de två männen tillsammans och i samförstånd uppsåtligen dödat en man i 50-årsåldern i hans lägenhet genom att flera gånger hugga eller skära honom med en kniv.

Annons

Åklagaren yrkade på att männen skulle dömas för mord alternativt grovt vållande till annans död och grov misshandel.

– Motivet här är väldigt oklart. Möjligtvis har det rört det sig om någon typ av hämnd, säger åklagare Sara Toreskog till Göteborgs-Posten.

Dådet inträffade i stadsdelen Bergsjön i Göteborg i slutet av november förra året. I lägenheten fanns vid tillfället ytterligare fyra personer, tre kvinnor och en man, som samtliga varit kallade som vittnen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons