Annons

Klimatmarsch under FN:s miljökonferens

Klimat • Publicerad 3 juni 2022
Klimataktivisten Greta Thunberg deltog i Fridays for futures demonstration som avslutades vid Norrmalmstorg i Stockholm.
Klimataktivisten Greta Thunberg deltog i Fridays for futures demonstration som avslutades vid Norrmalmstorg i Stockholm.Foto: Meli Petersson Ellafi/TT

Greta Thunbergs klimatrörelse Fridays for future tågade genom centrala Stockholm under fredagseftermiddagen, med anledning av FN:s miljökonferens Stockholm +50.

"Världens blickar riktas mot Stockholm, och nu är det dags att kräva klimaträttvisa ännu en gång. Vi tar till gatorna för att visa att verklig förändring kommer från folket och inte från de politiker som sitter inne på Älvsjömässan och käbblar. Vi enas i solidaritet och kräver klimaträttvisa och en framtid värd att längta efter", skrev rörelsen på Facebook inför marschen.

Annons

Vägen blockerades tillfälligt av en del aktivister, som med sin blockad ville uppmana Fridays for future "att ägna sig åt mer civil olydnad". Polisen ingrep och flera personer anmäldes för ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Mitti Stockholm.

– Elva personer omhändertogs av polisen och avlägsnades från platsen, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons