Annons

Klart med nytt styre i Malmö

Politik • Publicerad 5 oktober 2022
Fördelningen av kommunalrådsposter mellan partierna ska presenteras under en pressträff på torsdagen, där bland andra Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), i dag kommunstyrelsens ordförande i Malmö, ska medverka. Arkivbild.
Fördelningen av kommunalrådsposter mellan partierna ska presenteras under en pressträff på torsdagen, där bland andra Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), i dag kommunstyrelsens ordförande i Malmö, ska medverka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Frågan om hur Malmö ska styras de kommande fyra åren har fått sitt svar.

På onsdagskvällen beslutade en majoritet av Liberalernas medlemmar att ställa sig bakom att ingå i ett styre med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, skriver Sydsvenskan.

Annons

– Malmö mår bra av ett brett styre, säger Malmöliberalernas ordförande Michael Högberg till tidningen.

S, MP och L samlar tillsammans 27 av 61 mandat i Malmö och det blir därmed ett minoritetsstyre. Det är dock starkare än det S- och L-styre som gällt i Malmö de senaste fyra åren.

L hade även fått erbjudande om att bilda borgerlig opposition med Moderaterna och Centerpartiet. Det förslaget ställde sig dock bara 14 av deltagarna på L:s medlemsmöte bakom, mot 41 som röstade för ett styre med S och MP.

– Medlemmarna ser ett mervärde i att vara med och styra. Det här var den lösning en enhällig styrelse i Malmöliberalerna tidigare hade ställt sig bakom, säger Högberg.

Fördelningen av kommunalrådsposter mellan partierna presenteras under torsdagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons