Annons

Stockholmsbörsen stängde på plus

Stockholmsbörsen avslutade handelsveckan med stigande kurser. Förnyat hopp kring ett handelsavtal mellan USA och Kina gav en positiv injektion åt marknader globalt sett.
Ekonomi • Publicerad 10 maj 2019
Stockholmsbörsen landade på plus. Arkivbild.
Stockholmsbörsen landade på plus. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

OMXS-indexet steg 0,6 procent och merparten av storbolagen landade på plus.

Bland vinnarna märktes Swedbank som landade på plus 2,2 procent, ABB som gick upp 1,3 procent och gruvjätten Boliden som landade på 1,1 procent.

Annons

I andra änden märktes läkemedelsaktien Astra Zeneca, minus 2,3 procent, och framförallt Swedish Match som tappade 3,0 procent i anslutning till gårdagens delårsrapport.

Utanför storbolagslistan lyfte teknikkonsultföretaget Sweco drygt nio procent efter morgonens delårsrapport.

Dagens uppgång betyder dock inte att veckan som helhet har varit positiv och OMXS-index backade 3,0 procent sedan öppningen i måndags.

På de europeiska storbörserna rådde också positivt börsklimat. Londonbörsens FTSE100-index steg 0,3 procent, CAC-index i Paris avancerade 0,9 procent och Frankfurtbörsens DAX-index gick upp 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons