Annons

Klæbo har brutit fingret – missar Falun

Johannes Høsflot Klæbo missar helgens världscuptävling i Falun. Den norske skidåkaren har en fingerfraktur, uppger tidningen .
Skidor • Publicerad 3 februari 2020
Johannes Høsflot Klæbo har fått en fraktur i ett finger och missat världscuptävlingarna i Falun till helgen. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo har fått en fraktur i ett finger och missat världscuptävlingarna i Falun till helgen. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Norrmannen har lagt upp en bild på Instagram där han poserar med två fingrar på vänsterhanden ihoptejpade.

"Oturligt nog råkade jag ut för en olycka och bröt mitt finger. Jag kommer inte att kunna starta i Falun den här helgen, men jag hoppas verkligen att jag kommer att vara redo för Ski Tour 2020", skriver han och lovar berätta vad det är för olycka han råkat ut för senare i sina sociala mediekanaler.

Annons

Klæbo ligger tvåa i den totala världscupen, strax bakom ryssen Alexander Bolsjunov, men går nu miste om chansen till värdefulla poäng. Veckan efter tävlingarna i Falun körs den nya skidtouren mellan Östersund och Trondheim. Det är ännu oklart om Klæbo kan vara med där, men hoppet är inte ute.

– Vi hoppas och tror att han kan vara med i Ski Tour 2020, säger även det norska skidförbundets medicinske chef Øystein Andersen till skidförbundets hemsida.

Det körs två lopp för herrarna i Falun till helgen, sprint på lördagen och 15 kilometer på dagen efter. Söndagens distanslopp har fått kortas på grund av snöbristen i Dalarna.

Klæbo har vunnit sprinten i Falun de senaste två åren. Bortsett från sprintkungen Klæbo kommer Norge med bästa möjliga lag med världscupledande Therese Johaug i spetsen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons