Annons

Kinas ambassad i ny kritik mot SVT-program

Tv • Publicerad 29 februari 2020
Kristoffer Appelquist, programledare för SVT:s "Svenska nyheter", anklagas av Kinas ambassad för att ha skymfat Kina med ett vulgärt språk. Arkivbild.
Kristoffer Appelquist, programledare för SVT:s "Svenska nyheter", anklagas av Kinas ambassad för att ha skymfat Kina med ett vulgärt språk. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kinas ambassad i Stockholm kritiserar återigen SVT:s humorprogram "Svenska nyheter", skriver Expressen.

I ett inlägg på ambassadens hemsida står det att fredagens program av "Svenska nyheter" "sprider lögner" om den i Kina fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai" och att programledaren Kristoffer Appelquist "attackerat och skymfat Kina med ett vulgärt språk".

Annons

Gui Minhai dömdes i veckan till tio års fängelse av en domstol i kinesiska Ningbo för att ha försett främmande makt med statshemligheter. Domen har väckt stark kritik i Sverige.

Det är inte första gången Kinas ambassad riktar kritik mot humorprogrammet. I september 2018 anklagade ambassaden SVT för att vara rasistiskt sedan "Svenska nyheter" visat en satirisk informationsfilm riktad till kinesiska turister.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons