Annons

Kina utreder Fedex efter Huawei-anklagelser

Ekonomi • Publicerad 2 juni 2019
Fedex anklagas för att ha skickat Huaweis paket på avvägar. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Kina ska undersöka om det amerikanska logistikföretaget Fedex kränkt kunders rättigheter, efter påståenden från telekomjätten Huawei att Fedex skickat paket adresserade till Huawei till fel adress.

Enligt Huawei har Fedex skickat två paket till USA trots att de var adresserade till platser i Asien, och logistikföretaget anklagas också för att ha försökt omdirigera två andra paket. Huawei säger till Reuters att man ska se över sitt förhållande till Fedex.

Annons

Den kinesiska staten uppger att man gör en lista på "opålitliga" utländska företag, utan att specificera vilka. Enligt Fedex beror paketens avvägar på ett misstag.

Huawei har fått en central roll i handelskonflikten mellan USA och Kina. Nu i helgen uppmanade USA:s president Donald Trump Storbritannien att vara "mycket försiktiga" med att involvera Huawei i byggandet av 5G-nät.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons