Annons

Kina ger militär materiel till Peru

Peru • Publicerad 8 juni 2019
Perus försvarsminister José Huerta. Arkivbild.
Perus försvarsminister José Huerta. Arkivbild.Foto: Martin Mejia/AP/TT

Kina ska donera militär materiel värd motsvarande nära 66 miljoner kronor till Peru som en del av ett militärt biståndsavtal, uppger Perus försvarsdepartement.

– Vi befinner oss i en tid av genomgripande förändring i världen. Vi hoppas att vi höjer samarbetsflaggan mellan Peru och Kina, sade den kinesiske generallöjtnanten Shao Yuanming när avtalet undertecknade i Perus huvudstad Lima.

Annons

Kina använder sin ekonomiska, politiska och militära tyngd för att bygga allianser runt om i världen. Investeringar i infrastruktur, men också i militär kapacitet, är ett par av verktygen.

Perus försvarsminister José Huerta påminde om att Kina donerade militärmateriel också tidigare i år, då till ett värde av motsvarande nära 165 miljoner kronor.

– Med det här nya avtalet har vi fått erbjudandet om andra bidrag för att fortsätta ge kapacitet till försvarsmakten, sade han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons