Annons

Kim Kardashian stäms för kryptoreklam

Realitystjärnan Kim Kardashian och flera andra stäms efter att ha gjort reklam för en kryptovaluta som sedan kollapsade, rapporterar flera medier.
Ekonomi • Publicerad 13 januari 2022
Kim Kardashian stäms för ett reklaminlägg på sociala medier som påstås ha vilselett investerare. Arkivbild.
Kim Kardashian stäms för ett reklaminlägg på sociala medier som påstås ha vilselett investerare. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Det var i juni förra året som Kim Kardashian lade ut ett inlägg på sitt Instagramkonto där hon gjorde reklam för kryptovalutan ethereum max (emax) – en då nystartad och relativt okänd kryptovaluta.

Förutom Kardashian gjorde även boxaren Floyd Mayweather och flera andra kända personer reklam för företaget.

Annons

Kryptovalutan, som inte ska förväxlas med den större och mer etablerade ether (eth), förlorade nästan hela värdet senare samma månad.

Flera som gjort reklam, tillsammans med grundarna till emax, stäms nu i en grupptalan som skickats in till en distriktsdomstol i Kalifornien. Enligt stämningsansökan har de gjort falsk eller vilseledande reklam som gjort att investerare förlorat pengar. Det står också att emax är "en spekulativ digital kryptovaluta skapad av en mystisk grupp utvecklare".

En talesperson för företaget Ethereum Max har sagt att anklagelserna baseras på felaktig information. Företrädare för Kim Kardashian och Floyd Mayweather kommenterade inte ärendet till The Wall Street Journal eller CNBC.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons