Annons

Kihlström till tusen: "En otrolig siffra"

Örjan Kihlström passerade en drömgräns som travkusk på Bergsåker.
I den första avdelningen kom seger nummer 1 000 på V75. Det är bara Stig H Johansson som tagit fler segrar på riksspelet som inleddes 1974.
Trav • Publicerad 1 maj 2019
Örjan Kihlström har nått milstolpen 1|000 V75-segrar. Arkivbild.
Örjan Kihlström har nått milstolpen 1|000 V75-segrar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Det är ju en otrolig siffra egentligen, och det är ju bara en kusk som har passerat ett tusen segrar tidigare så visst är det stort, kommenterade Kihlström.

Jubileumssegern kom med Moses i V75-1 efter ledning från start till mål. Fyraåringen imponerade och det lär komma fler segrar under sommaren.

Annons

Tränare är Daniel Redén som har haft ett perfekt samarbete med Kihlström under de senaste åren. Redéns träningsstall har blivit både större och bättre. Det vimlar av topphästar i stallet.

– Jag har Örjan att tacka för mycket av mina framgångar, sade Solvallatränaren till TV12.

Kihlström tog ytterligare två V75-segrar under tävlingsdagen med Fighting Bax och Michelangelo Ås. Båda tränas av Redén.

Stig H Johansson är alltså den enda kusken som passerat drömgränsen sedan tidigare. Han tog 1 006 segrar innan han slutade att köra 2005.

Kihlström har nu 1 002 och lär passera Johansson inom kort. Han har också vunnit V75-ligan de senaste fyra åren.

– Det har gått väldigt bra de senaste 10-15 åren. Jag har fått köra allt bättre hästar och det underlättar ju förstås, sade Kihlström ödmjukt.

V75-omgången på Bergsåker blev en parad av favoriter och endast 3 791 kronor i utdelning för sju rätt. Ingen utdelning på fem rätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons