Annons

Kessidis guldplaner: "Jag börjar i sommar"

Karriärens första EM-medalj säkrades i Rom, Italien.
Men Alex Kessidis siktar högre än så – och han planerar att börja guldsamlingen i Tokyo–OS.
Brottning • Publicerad 11 februari 2020
Alex Kessidis. Arkivbild.
Alex Kessidis. Arkivbild.Foto: Anvar Ilyasov/AP/TT

Alex Kessidis skickade upp två nävar i luften och pumpade upp och ner. Sedan fortsatte han firandet med att hålla upp högerhanden och titta upp mot delen av läktaren där åskådarna skanderat "Alex, Alex, Alex".

Mer blev det inte.

Annons

Karriärens första EM-medalj firades på ett lugnt och sansat sätt.

– Ett brons... det smakar inte lika gott som ett guld men förhoppningsvis får jag smaka på det snart också, säger han.

"Målet är att bli bäst"

24-åringen tittar alltid uppåt, framåt mot brottningens ädlare medaljer, och det var även vad han snabbt gjorde efter 5–2-segern mot ukrainaren Volodymyr Jakovlijev i brottningsarenan Pala Pellicone.

För tillfället är svenskens stora fokus, säsongens stora mål, att bli nästa svenska brottare som tar ett OS-guld efter Mikael Ljungbergs framgång i Sydney 2000.

– Medalj är alltid medalj men målet är att bli bäst i Europa, bäst i världen och att vinna i ett olympiskt spel. Ett brons är ändå ganska långt ifrån att göra det, säger han.

– Jag är inte besviken, så klart. Jag har inte hämtat jättemånga medaljer innan. Men samlar jag på mig två, tre sådana här medaljer till så vill jag bara ha guld sedan. Jag får hoppas att blir några guld nu, så snabbt det bara går.

Efter den inledande förlusten mot Zoltan Levai, Ungern, var det en bestämd och revanschsugen Alex Kessidis som klev in till återkvalet i 77-kilosklassen.

Och efter två övertygande segrar – mot Denis Horvath och Islan Opijev – gav han sig själv chansen att brottas om EM-bronset.

Säker på seger

Mot Jakovlijev fick brottaren snabbt ett övertag och när han ledde med 4–1 visste han vart bronsmatchen var på väg.

– Jag kände ganska snabbt att jag skulle ha den här matchen, så fort jag hade tagit mina fyra poäng förstod jag att jag kommer att hålla den här ledningen till slutet, säger han.

Annons

– Jag hade energi kvar, jag var inte allt för trött och kände att jag var en bättre brottare. Det var ganska stabilt.

Alex Kessidis tog i fjol silver på VM och brons i Europeiska spelen, och är sedan tidigare uttagen till sommarens Tokyo-OS.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons