Annons

Kempe om Forsbergs besked: "Hemskt"

Tankarna på hockey-VM i Slovakien har skingrats på sistone.
I stället har Mario Kempe tänkt på sin kompis Tobias Forsbergs skada som har lett till förlamning.
Ishockey • Publicerad 4 maj 2019
Tre Kronors Mario Kempe, här inför matchen mot Ryssland i onsdags, har tänkt mycket på gymnasiekompisen Tobias Forsberg.
Tre Kronors Mario Kempe, här inför matchen mot Ryssland i onsdags, har tänkt mycket på gymnasiekompisen Tobias Forsberg.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Leksands Tobias Forsberg skadades svårt när han åkte in med huvudet före i sargen under annandagens hockeyallsvenska match mot Almtuna.

31-åringen fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han genomgick en nackoperation.

Annons

Nu berättar Forsberg på Instagram att han är förlamad.

För Mario Kempe har beskedet inneburit att tankarna bara har kretsat kring hans gymnasie- och landslagskompis.

– Jag har tänkt mycket på honom. Vi gick på hockeygymnasium tillsammans och det här är väldigt tråkigt. Livet är orättvist för vissa, säger han.

– Jag önskar honom ändå en bra framtid, även om att jag vet att det är tungt. Jag har inte pratat med honom själv men vi får se om jag kan få göra det framöver.

Kempe, som spelar i NHL-laget Arizona, har från USA följt allt som har hänt Tobias Forsberg.

– Jag har förstått att det har varit allvarligt men det är svårt att säga hur man tänker, men det är självklart att det är hemskt. Jag tänker på honom och hans familj... jag önskar honom det bästa och vi får hoppas att det blir bra.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons