Annons

Katastrofläge på sjukhus efter sängbrand

Brott • Publicerad 1 juni 2023
Natten till torsdag utbröt en sängbrand på Helsingborgs lasarett och sjukhuset gick upp i katastrofläge. Arkivbild.
Natten till torsdag utbröt en sängbrand på Helsingborgs lasarett och sjukhuset gick upp i katastrofläge. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

En kvinna i 75-årsåldern är anhållen som misstänkt för grov mordbrand efter en brand på Helsingborgs lasarett under natten. Kvinnan misstänks ha satt eld på sin sjukhussäng och sjukhuset tvingades gå upp i katastrofläge, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Personalen kunde släcka branden innan räddningstjänst var på plats, men den kraftiga rökutvecklingen gjorde att 24 vårdkrävande patienter behövde evakueras till akuten. Ledig personal fick kallas in och ambulanser dirigeras om till andra sjukhus, eftersom läget under ett par timmar var så ansträngt.

Annons

Sjukhuschef Thomas Wallén berömmer personalens insatser.

– Att ett dramatiskt läge hanteras precis rätt på natten när man är lägst bemannad gör mig glad, säger han till tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons