Annons

Kastade blomkruka på fyraåring – döms

Brott • Publicerad 5 maj 2019
En man i Göteborg döms till sluten rättspsykiatrisk vård efter att ha kastat en blomkruka som träffat en fyraårig flicka i huvudet. Arkivbild.
En man i Göteborg döms till sluten rättspsykiatrisk vård efter att ha kastat en blomkruka som träffat en fyraårig flicka i huvudet. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En man i Göteborg döms till sluten rättspsykiatrisk vård efter att ha kastat en blomkruka som träffat en fyraårig flicka i huvudet, skriver .

Det var i januari som fyra barn i förskoleåldern lekte i snön på en innergård i Göteborg. Mannen ska ha blivit irriterad på barnen och kastat en blomkruka från sin balkong. Krukan vägde minst ett och ett halvt kilo och kastades från ett avstånd av cirka sex meter, enligt tidningen.

Annons

Flickan som träffades fick opereras för flera frakturer och kan få bestående fysiska men.

Enligt tingsrätten agerade mannen under påverkan av en allvarlig psykisk störning och det finns en påtaglig risk för återfall i brott. Straffet blir därför med särskild utskrivningsprövning som innebär att åklagaren måste erbjudas möjlighet att yttra sig inför en eventuell frigivning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons