Annons

Karolinska sjukhuset varslar färre än väntat

Sjukvård • Publicerad 7 februari 2020
Färre än tidigare befarat varslas om uppsägning på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.
Färre än tidigare befarat varslas om uppsägning på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Karolinska universitetssjukhuset i Stockholms län varslar betydligt färre än vad som tidigare sagts.

I det andra varsel som sjukhuset lade i november meddelades det att 600 tjänster – 250 läkare och 350 undersköterskor – skulle bort. Nu har detta varsel minskat till att omfatta 266 tjänster, skriver Dagens Nyheter.

Annons

– Vi har i veckan gått igenom alla verksamheter, och vad de har för behov och deras uppdrag. Vi räknar med att det blir 109 läkare och 157 undersköterskor, så det är mycket mindre, säger sjukhusdirektören Björn Zoëga till tidningen.

Orsaken till varslen är dålig ekonomi. Förra året gjorde sjukhuset ett underskott på 1,9 miljarder kronor, jämfört med budget.

Av det första varslet som gällde 550 tjänster återstår i slutändan cirka 70 anställda som ska omplaceras eller sluta, samtidigt som antalet administrativa tjänster på sjukhuset har minskat med 300–400.

På frågan om det kommer något mer varsel, säger Björn Zoëga:

– Inte av vårdpersonal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons