Annons

Kapten i Budapest utreds för annan båtkrock

Ungern • Publicerad 6 juni 2019
Sökinsatsen pågår ännu efter förra veckans båtolycka i centrala Budapest.
Sökinsatsen pågår ännu efter förra veckans båtolycka i centrala Budapest.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

Den ukrainske kapten som sitter frihetsberövad efter den dödliga kollisionen på floden Donau i Budapest utreds för inblandning i ytterligare en båtolycka, meddelar den ungerska åklagarmyndigheten. Enligt flera ungerska medier rör det sig om en kollision med ett tankfartyg utanför den nederländska staden Terneuzen i april.

Samtidigt stiger antalet döda efter olyckan i Budapest till 17 personer. På grund av starka strömmar och dåligt väder har dykare ännu inte lyckats ta sig in i turistbåten Mermaid, som sjönk efter att den krockat med flodkryssaren Viking Sigyn förra veckan. Av de 33 sydkoreanska turister och två ungerska besättningsmedlemmar som befann sig turistbåten saknas fortfarande 11 personer.

Polisen utreder ett misstänkt oaktsamhetsbrott vid Budapestolyckan och den 64-årige kaptenen, som via sin advokat nekar till brott, misstänks också att ha raderat information i sin telefon kort efteråt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons