Annons

Kaos när folk tränger sig i vaccinationskön

Covid • Publicerad 3 mars 2021
När Region Jönköpings län öppnade upp för bokning på nätet av tider för vaccination i fas två utbröt kaos på flera vårdcentraler. Många försökte boka sig fast de inte står på tur. Arkivbild,.
När Region Jönköpings län öppnade upp för bokning på nätet av tider för vaccination i fas två utbröt kaos på flera vårdcentraler. Många försökte boka sig fast de inte står på tur. Arkivbild,.Foto: Ajit Solanki

När Region Jönköpings län öppnade för bokning på nätet av tider för vaccination i fas två utbröt kaos på flera vårdcentraler. Många försökte boka sig fast de inte står på tur.

– Det står väldigt tydligt vilka personer som just nu står på tur att få vaccinet. Trots det har vi fått in folk som chansat på att få vaccinet, berättar Anette Sparf, verksamhetschef för Rosenhälsans och Tenhults vårdcentraler för Jönköpingsposten.

Annons

Bland annat ser man att flera studenter försökt tränga sig i kön. Vårdcentralerna har nu stängt ner möjligheten att boka in sig på webben för vaccinering.

Det finns i nuläget ingen spärr i bokningssystemet med tanke på att alla inte har bank-id. Leverantören av bokningssystemet arbetar på att utveckla en ny funktion för att få kontroll på ålder och bokningstyp, förklarade regionen i ett pressmeddelande redan på tisdagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons