Annons

Känd journalist gripen i indiska Kashmir

Indien • Publicerad 5 februari 2022

En framstående journalist i indiska Kashmir har gripits och anklagas för att "glorifiera terrorism, sprida falska nyheter och hetsa allmänheten" i området, meddelar polisen.

Den 34-årige journalisten Fahad Shah är redaktör för nyhetssajten The Kashmir Walla och har de senaste åren flera gånger förhörts av polis med anledning av sitt arbete. Enligt ett uttalande från polisen ska Shah genom inlägg på Facebook skadat "bilden av brottsbekämpande myndigheter".

Annons

Den Washingtonbaserade Kommittén för att skydda journalister (CPJ) kräver att Fahad Shah ska släppas och uppmanar indiska myndigheter att respektera pressfriheten i Kashmir.

Tiotals journalister i indiska Kashmir har med jämna mellanrum kallats in till polisen och förhörts om sitt arbete sedan 2019, då Indien beslutade att minska självstyret i området.

Kashmir har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947. Båda länderna gör anspråk på hela territoriet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons