Annons
Nöje

Kalmarartist nominerad – kan ta dansstorslam

Dansbandet Blender, med Johannes Winroth från Kalmar på piano, är nominerade i tre kategorier på den stora dansbandsgalan.
Stockholm/Kalmar • Publicerad 10 juni 2019
Blender, med Johannes Winroth från Kalmar näst längst till höger, är nominerade till Årets dansband.
Blender, med Johannes Winroth från Kalmar näst längst till höger, är nominerade till Årets dansband.Foto: Pressbild

Guldklaven är dansbandsbranschens egen stora prisgala och nomineringarna är nu klara. Det står klart att Johannes Winroths band Blender kan ta storslam. Bandet har tidigare i år vunnit en Grammis i kategorin Årets dansband samt även tagit hem dansbandskategorin på Manifestgalan.

Nu är de – tillsammans med tungviktarna Arvingarna och Streaplers – nominerade till Årets dansband på branschens egen gala. Blenders sångerska Maria Persson är dessutom nominerad i katoegorin Årets sångerska, och basisten Robert Norberg är nominerad i kategorin Årets musiker.

Annons

Maria Perssons nominering innebär att hon kan bli årets sångerska för tredje året i rad då hon knep priset både 2017 och 2018.

Galan, som i år firar 20-årsjubileum, hålls söndagen den 14 juli på Dansbandsveckan i Malung.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons