Annons

Källor: Airbnb nobbar uppköpserbjudande

Ekonomi • Publicerad 3 september 2020
Airbnb prioriterar börsnotering på egen hand i stället för genvägen via ett uppköp av ett börsnoterat holdingbolag. Arkivbild.
Airbnb prioriterar börsnotering på egen hand i stället för genvägen via ett uppköp av ett börsnoterat holdingbolag. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad NTB/Scanpix/TT

Miljardären William Ackman har erbjudit bostadsuthyrningstjänsten Airbnb en genväg till börsen genom uppköp av ett redan börsnoterat holdingbolag, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Men samtalen om transaktionen har lagts på is och Airbnb ska i stället prioritera en traditionell börsnotering senare i år.

Annons

Varken Airbnb eller företrädare för William Ackman vill kommentera uppgifterna.

Airbnb meddelade i augusti att man ansökt kom en börsnotering på Wall Street. Efterfrågan på Airbnb:s tjänster föll hårt när covid-19-pandemin slog till tidigare i år, men bokningarna har sedan dess återhämtat sig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons